Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Surdegsmacka med varmrökt lax

En riktigt somrig macka med en krämig röra av varmrökt lax, kapris, dill, pepparrot och citron. Toppa med grillad sparris, och gärna lite extra pepparrot och dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa laxen med en gaffel. Hacka kaprisen och dillen. Skala och riv pepparroten. Skölj citronen och riv skalet fint.
  2. Blanda lax, kapris, dill, pepparot och citronskal med smetana. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  3. Bryt av den nedre delen av sparrisen. Blanda sparrisen med olivoljan.
  4. Grilla sparrisen och brödet till fin färg.
  5. Fördela laxröran och sparrisen på brödet och toppa gärna med lite extra pepparot och dill.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g varmrökt lax
  • 3 msk små kapris
  • 1 kruka dill
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 citron
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor surdegsbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2116 kJ / 506 kCal