Penne med rotsellerisås, spenat och ärtskott
Härlig pastasås med mycket smak av lök och rotselleri som först får koka i buljong och därefter mixas tillsammans med crème fraiche. Servera sellerisåsen med nykokt pasta, färsk spenat och gärna kyckling för den som är extra hungrig.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 bit rotselleri (à ca 350 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
4 port pasta (gärna penne)
65 g babyspenat
1 förp ärtskott (à 100 g)
Till servering
finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringvärdet är peräknat per portion utan parmesanost.
Energi1591 KJ / 379 kCal
Fett10 g
Salt3.68 g
Kolhydrater56 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer