Penne med rotsellerisås, spenat och ärtskott
Härlig pastasås med mycket smak av lök och rotselleri som först får koka i buljong och därefter mixas tillsammans med crème fraiche. Servera sellerisåsen med nykokt pasta, färsk spenat och gärna kyckling för den som är extra hungrig.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 bit rotselleri (à ca 350 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
4 port pasta (gärna penne)
65 g babyspenat
1 förp ärtskott (à 100 g)
Till servering
finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringvärdet är peräknat per portion utan parmesanost.
Energi1591 KJ / 379 kCal
Fett10 g
Salt3.68 g
Kolhydrater56 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer