Penne med rotsellerisås, spenat och ärtskott

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0Klimatsmart
Penne med rotsellerisås, spenat och ärtskott

Härlig pastasås med mycket smak av lök och rotselleri som först får koka i buljong och därefter mixas tillsammans med crème fraiche. Servera sellerisåsen med nykokt pasta, färsk spenat och gärna kyckling för den som är extra hungrig.

Penne med rotsellerisås, spenat och ärtskott

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 bit rotselleri (à ca 350 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
4 port pasta (gärna penne)
65 g babyspenat
1 förp ärtskott (à 100 g)

Till servering

finriven parmesan eller annan lagrad hårdost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringvärdet är peräknat per portion utan parmesanost.
Energi1591 KJ / 379 kCal
Fett10 g
Salt3.68 g
Kolhydrater56 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Champinjonburgare med palsternacka och picklad lök
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleridipp på smörstekt levain
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Quinoa med rostade rotfrukter och hummus
Betyg 4.4 av 5.
100 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade rotfrukter med avokado och basilikaröra
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka
Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga