Champinjonburgare med palsternacka och picklad lök
Färska champinjonburgare, med smak av valnöt och timjan, är en fantastiskt god vegorätt. Servera med picklad rödlök och en puré gjord av palsternackor, rotselleri och potatis.
Ingredienser
4 portioner
Puré
2 palsternackor
200 g rotselleri
900 g fast potatis
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
65 g babyspenat
Lök
2 rödlökar
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk rödvinsvinäger
1 kruka persilja
Burgare
4 färska champinjonburgare (gärna valnöt och timjan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2208 KJ / 529 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Men vaaa ett recept med färdiga champinjonburgare ...clickbait...
Daniel
2023-06-12Hej Anna! Du har helt rätt i att det är individuellt HUR mycket man äter. Men i detta fallet väger en portion 494 g som den ser ut idag. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-09-22Låter som ett spännande och gott recept och det skall stramt testas! Ang näringsberäkningen vore det bra att veta hur stor ni beräknar att en portion är - det är ju högst individuellt hur mycket mat man kan äta.
Anna
2016-09-20