Champinjonburgare med palsternacka och picklad lök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Champinjonburgare med palsternacka och picklad lök

Färska champinjonburgare, med smak av valnöt och timjan, är en fantastiskt god vegorätt. Servera med picklad rödlök och en puré gjord av palsternackor, rotselleri och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Puré: Skala och skär palsternacka, selleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet. Stöt eller vispa till en slät puré tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten strax innan servering.
  2. Lök: Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten, socker, salt och vinäger. Låt sjuda ca 3 minuter. Hacka persiljan och blanda med löken. 
  3. Burgare: Stek champinjonburgarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Servera champinjonburgarna med purén och den picklade löken.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Puré
  • 2 palsternackor
  • 200 g rotselleri
  • 900 g fast potatis
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 65 g babyspenat
Lök
  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka persilja
Burgare
  • 4 färska champinjonburgare (gärna valnöt och timjan)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2208 kJ / 529 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept