Penne med rotsellerisås, spenat och ärtskott

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Penne med rotsellerisås, spenat och ärtskott

Härlig pastasås med mycket smak av lök och rotselleri som först får koka i buljong och därefter mixas tillsammans med crème fraiche. Servera sellerisåsen med nykokt pasta, färsk spenat och gärna kyckling för den som är extra hungrig.

Penne med rotsellerisås, spenat och ärtskott

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 bit rotselleri (à ca 350 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
4 port pasta (gärna penne)
65 g babyspenat
1 förp ärtskott (à 100 g)

Till servering

finriven parmesan eller annan lagrad hårdost

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringvärdet är peräknat per portion utan parmesanost.
Energi1591 KJ / 379 kCal
Fett10 g
Salt3.68 g
Kolhydrater56 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rotselleridipp på smörstekt levain
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Quinoa med rostade rotfrukter och hummus
    Betyg 4.3 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakade jordärtskockor med pepparot
    Betyg 2 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad