UNDER 30 MIN | Enkel

Penne med kycklingbullar i paprikasås

Letar du efter en vardagsrätt som går hem hos hela familjen? Laga pasta med paprikasås och kycklingfrikadeller. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg Medelhavsgrönsakerna i en kastrull och tillsätt krossade tomater och vatten. Koka upp och mixa slätt med stavmixer. Rör i smör och salt.
  3. Lägg i Kycklingbullarna och sjud under lock 5–7 min.
  4. Servera kycklingbullarna i paprikasåsen med pasta, strö över persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i de länkade recepten.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Vill du ha mer sting i såsen tillsätt lite chiliflakes.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats grönsaksblandning (se länk på medelhavsgrönsaker i steg 2)
  • 1/2 sats kycklingköttbullar med persilja och citron (se länk i steg 3)
Tillsätt
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 1 förp krossade tomater med basilika (à 390 g)
  • 1 dl vatten
  • 25 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl hackad persilja