Penne med kycklingbullar i paprikasås
Letar du efter en vardagsrätt som går hem hos hela familjen? Laga pasta med paprikasås och kycklingfrikadeller. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
4 portioner
Redan färdigt
1/3 sats grönsaksblandning (se länk på medelhavsgrönsaker i steg 2)
1/2 sats kycklingköttbullar med persilja och citron (se länk i steg 3)
Tillsätt
4 port pasta (gärna penne)
1 förp krossade tomater med basilika (à 390 g)
1 dl vatten
25 g smör
1 tsk salt
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gillar idén av receptet. Tyvärr var det lite smaklöst, både såsen och kycklingbullarna och då satte jag ändå i 2 vitlöksklyftor, paprika pulver, basilika krydda och chilli flakes utöver receptet ( I bullarna). Smeten försökte jag mig inte enns på att rulla utan klickade dem med en sked i stekpannan vilket funkade bra. Käkade det tillsammans med linspasta. Jag kommer absolut testa göra det igen fast med bättre kryddning då det är så pass nyttigt!
Sabina
2024-04-07Jag gjorde dubbel sats, alltså ursprungsreceptet på medelhavsgrönsakerna och kycklingbullarna. Orkade dock inte göra små bullar utan klickade smeten i stekpannan och gjorde små biffar. Och mafaldine istället för penne. Jag gillar mafaldine. I övrigt enl receptet. Smidigt, smakligt, saftigt, prisvärt och matlådor. 😀 Det här gör jag om!
Mona
2022-02-13Länken till kycklingen funkar inte.
Daniel
2022-01-09Hej Daniel! Prova från desktop istället. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-10