UNDER 30 MIN | Enkel

Medelhavsgrönsaker i ugn

Ugnsrostade grönsaker är ett gott grönt tillbehör till maten eller en bra bas till en gryta eller soppa. Här får grönsaker som rödlök, paprika och zucchini rostas i ugn tills de är mjuka. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala löken och skär i klyftor. Kärna ur paprikorna, skär paprikor och zucchinin i stora bitar.
  3. Sprid ut paprika, zucchini och lök på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 rödlökar
  • 6 paprikor (gärna olika färger)
  • 1 zucchini
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 343 kJ / 82 kCal