Medelhavsgrönsaker i ugn
Ugnsrostade grönsaker är ett gott grönt tillbehör till maten eller en bra bas till en gryta eller soppa. Här får grönsaker som rödlök, paprika och zucchini rostas i ugn tills de är mjuka. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
8 portioner
2 rödlökar
6 paprikor (gärna olika färger)
1 zucchini
3 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi343 KJ / 82 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g
Kommentar
Lite smaklöst. Persiljan var inte så god i köttbullarna och de passade inte så bra till såsen.
Linnea
2021-06-02