Pasta bolognese med sojafärs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta bolognese med sojafärs

Med sojafärs och färdiglagad vegetarisk pytt kan du enkelt göra en vegovariant av din pasta bolognese. Örter, krossade tomater och rött matlagningsvin ger såsen en mustig och god karaktär, precis som originalet. Servera med nykokt penne och riven parmesan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken.
  2. Hetta upp olivoljan i en gryta eller vid kastrull, tillsätt lök och vegetarisk pytt och stek tills det börjar få färg. 
  3. Tillsätt sojafärs, timjan, oregano och tomatpuré och stek ca 2 minuter.
  4. Häll ner vin, buljong, tomatkross och vinäger. Koka upp och låt sjuda under lock ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och blanda ner i såsen.
  6. Till servering: Servera med ruccola och ev. parmesanost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sojafärsen, pytten och buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 förp färsk vegetarisk pytt (à 500 g)
  • 1/2 förp sojafärs (à 300 g)
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 390 g krossade tomater
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 6 port pasta (gärna penne)
Till servering
  • ruccola
  • ev riven lagrad hårdost
Lägg till i inköpslistan