Pasta bolognese med sojafärs
Med sojafärs och färdiglagad vegetarisk pytt kan du enkelt göra en vegovariant av din pasta bolognese. Örter, krossade tomater och rött matlagningsvin ger såsen en mustig och god karaktär, precis som originalet. Servera med nykokt penne och riven parmesan.
Ingredienser
6 portioner
1 gul lök
2 msk olivolja
1/2 förp färsk vegetarisk pytt (à 500 g)
1/2 förp sojafärs (à 300 g)
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 msk tomatpuré
1 dl rött matlagningsvin
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
390 g krossade tomater
1 tsk vit balsamvinäger
salt
svartpeppar
6 port pasta (gärna penne)
Till servering
rucola
riven lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Torr eller blöt färs?
Richard
2022-08-28