Kycklingbullar med persilja och citron

17
3
Kycklingbullar med persilja och citron

Goda och saftiga köttbullar gjorda på kycklingfärs smaksatt med persilja och citron. Servera kycklingbullarna till dina favorittillbehör, som pasta, potatis eller ris. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Kycklingbullar med persilja och citron

Ingredienser

6 portioner
1 gul lök
1 dl hackad persilja
2 ägg
2 dl havregryn
1 msk finrivet citronskal
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
800 g kycklingfärs
2 msk smör
2 msk neutral olja

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller välj olja.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Leena margareta

2021-07-26

Mycket god och fräsch smak! Jag använde rejält med chiliflakes istället för peppar. Nästa gång kommer jag även att pressa i en vitlöksklyfta. Smeten var mycket lös och kladdig, trots att jag tillsatte en hel del pofiber för att absorbera vätska. Nästa gång kommer jag sätta in smeten i frysen en bra stund innan jag formar bullarna.

Monika

2020-10-14

Struntade i havregrynen. Gjorde sås med vitt vin och grädde till. Bjudgott!😋

Karin

2020-02-18

Oväntat gott och saftigt.

Näringsvärde per portion

Energi 1638 KJ / 325 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 10 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden