UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingbullar med persilja och citron

Goda och saftiga köttbullar gjorda på kycklingfärs smaksatt med persilja och citron. Servera kycklingbullarna till dina favorittillbehör, som pasta, potatis eller ris. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Hacka lök och persilja (även stjälkarna) grovt.
  3. Mixa lök, persilja, ägg, havregryn, citronskal, salt och peppar med en stavmixer. 
  4. Vänd ner kycklingfärsen och blanda snabbt till en fast smet och rulla 40–50 bollar. Skölj ev händerna i kallt vatten då och då så går det lättare att hantera färsen.
  5. Stek bullarna gyllenbruna i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme i omgångar. Lägg i en stor ugnsform eller plåt och sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 72°C.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 800 g kycklingfärs
  • 2 msk smör
  • 2 msk neutral olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1638 kJ / 325 kCal