Kycklingbullar med persilja och citron
Goda och saftiga köttbullar gjorda på kycklingfärs smaksatt med persilja och citron. Servera kycklingbullarna till dina favorittillbehör, som pasta, potatis eller ris. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019
Ingredienser
6 portioner
1 gul lök
1 dl hackad persilja
2 ägg
2 dl havregryn
1 msk finrivet citronskal
2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
800 g kycklingfärs
2 msk smör
2 msk neutral olja
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1638 KJ / 325 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater10 g
Protein30 g
Kommentarer
Mycket god och fräsch smak! Jag använde rejält med chiliflakes istället för peppar. Nästa gång kommer jag även att pressa i en vitlöksklyfta. Smeten var mycket lös och kladdig, trots att jag tillsatte en hel del pofiber för att absorbera vätska. Nästa gång kommer jag sätta in smeten i frysen en bra stund innan jag formar bullarna.
Leena margareta
2021-07-26Struntade i havregrynen. Gjorde sås med vitt vin och grädde till. Bjudgott!😋
Monika
2020-10-14Oväntat gott och saftigt.
Karin
2020-02-18