Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med italiensk kycklingröra

God pasta med italiensk kycklingröra som du tillagar på under 45 minuter. Röran smakar ljuvligt gott av råvaror som kycklinglever, paprika, krossade tomater med basilika och parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklinglevern enligt förpackningens anvisning.
  2. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Skär kycklinglevern i mindre bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
  4. Stek kycklinglever och paprika i oljan. Krydda med salt och peppar. Häll över tomatkrosset.
  5. Låt puttra utan lock ca 5 minuter. Riv osten. Servera pastan med kycklingleverröran, parmesanost, grönsallad och bröd.

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör gluten- och äggfri: Koka gluten- respektive äggfri pasta och servera till.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Byt ut osten mot sojabaserad ost.

Tips

Hackad färsk basilika, oregano eller timjan som strös över kycklingleverröran ger den ännu mer smak.

Gröna tipset: Byt ut kycklinglevern mot quornfärs om du vill äta grönt till pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket djupfryst kycklinglever (à 400 g) 1 pkt kycklinglever kan bytas mot4 kycklingfiléer
  • 280 g pasta t ex tagliatelle
  • 3 paprikor gärna i olika färger
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 förpackning krossade tomater med basilika (à 500 g)
  • 50 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2856 kJ / 619 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB