Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pekingwok med mandel

Pekingwok med mandel är en prima wok med många goda och färgglada grönsaker. Krydda woken med salt och kajennpeppar. Strö över den stekta mandeln och servera till ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ta bort fula partier på purjolöken. Skär den sedan i strimlor.
  2. Skölj och skiva morötterna. Skölj och strimla kinakål tillsammans med paprikorna.
  3. Lägg mandeln i en kastrull och häll på så mycket vatten att det precis täcker mandeln. Låt koka upp och spola sedan av mandeln med kallt vatten.
  4. Dra bort skalet från mandeln. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek mandeln tills den blir gyllenbrun och knaprig. Ta upp mandeln och låt den rinna av på hushållspapper.
  5. Tillsätt alla grönsakerna i woken och fräs under omrörning ca 5 min. Häll över vinäger, soja och socker. Krydda med salt och kajennpeppar. Strö över mandeln och servera till ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1/2 kinakål
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 100 g sötmandel
  • 2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk soja
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 0,8 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1208 kJ / 289 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept