Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kinesisk kycklingwok

Smakfull kinesisk wok med kyckling, bambuskott, röd paprika, färska champinjoner och soja. En klassisk maträtt från Kina som går hem hos de flesta. Servera tillsammans med kokt ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingköttet i lillfingerstora bitar. Strimla purjo, selleri, paprika och bambuskott. Skiva champinjonerna. Finhacka löken.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller i en stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om. Ta upp. Bryn selleri, bambuskott och champinjoner hastigt i några minuter. Lägg tillbaka kycklingbitarna.
  3. Rör ut mjölet i sojan . Häll det och vattnet i stekpannan/woken. Smula ner buljongtärningen. Koka i 5 minuter med lock.
  4. Tillsätt purjo- och paprikastrimlorna. Ta av locket och låt stå 5-10 minuter att sjuda på svag värme.
  5. Till servering: Servera med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 dm purjolök
  • 150 g rotselleri
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk bambuskott (à 450 g)
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 1/2 dl soja
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan