Kinesisk kycklingwok

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
5
Kinesisk kycklingwok

Smakfull kinesisk wok med kyckling, bambuskott, röd paprika, färska champinjoner och soja. En klassisk maträtt från Kina som går hem hos de flesta. Servera tillsammans med kokt ris.

Kinesisk kycklingwok

Ingredienser

4 portioner
450 - 500 g  kycklingfilé
2 dm  purjolök
150 g  rotselleri
2   röda paprikor
1   burk bambuskott (à 450 g)
200 g  färska champinjoner
2   gula lökar
1 msk  olja
2 tsk  majsstärkelse
1/2 dl  soja
3 dl  vatten
1   buljongtärning

Till servering

ris

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Vilken buljong??

Filippa

2022-09-08

Hur ska en göra med den gula löken? Jag ställde den hel bredvid och hoppades att det skulle lösa sig själv. Gick sådär :)

Juan carlos

2020-11-11

Hej Juan Carlos! Sååå märkligt att löken inte lagade sig själv, hihi. Vi har nu styrt upp receptet så att det inte ska upprepa sig. Hoppas det fungerar bättre nästa gång. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-11-11

Detta var nog den tråkigaste wok jag har ätit. Helt smaklös. Men den blev bättre med en matsked sambal oelek.

Carina

2007-07-25

Testa liknande recept

Het biff med bambuskott sambal oelek
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön riswok
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskwok med bambuskott och ris
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskwok med paprika, bambuskott och ris
Betyg 3.6 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wokade rotfrukter med curryquorn
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga