Kinesisk kycklingwok
Smakfull kinesisk wok med kyckling, bambuskott, röd paprika, färska champinjoner och soja. En klassisk maträtt från Kina som går hem hos de flesta. Servera tillsammans med kokt ris.
Ingredienser
4 portioner
450 - 500 g kycklingfilé
2 dm purjolök
150 g rotselleri
2 röda paprikor
1 burk bambuskott (à 450 g)
200 g färska champinjoner
2 gula lökar
1 msk olja
2 tsk majsstärkelse
1/2 dl soja
3 dl vatten
1 buljongtärning
Till servering
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken buljong??
Filippa
2022-09-08Hur ska en göra med den gula löken? Jag ställde den hel bredvid och hoppades att det skulle lösa sig själv. Gick sådär :)
Juan carlos
2020-11-11Hej Juan Carlos! Sååå märkligt att löken inte lagade sig själv, hihi. Vi har nu styrt upp receptet så att det inte ska upprepa sig. Hoppas det fungerar bättre nästa gång. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-11-11Detta var nog den tråkigaste wok jag har ätit. Helt smaklös. Men den blev bättre med en matsked sambal oelek.
Carina
2007-07-25