Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Wokad kinakål med bacon

Krispig kinakål, även kallad salladskål, får spela huvudrollen i denna grönsaksrätt med salta, rökiga toner av bacon och asiatisk touch av aromatisk sesamolja. Bjud som ensamrätt eller som tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla kinakålen.
  2. Skär baconet i fina strimlor.
  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  4. Hetta upp en wokpanna eller en stor stekpanna. Tillsätt oljan och stek baconstrimlorna någon minut. De ska fortfarande vara mjuka.
  5. Lägg i vitlök och kål. Woka tills kålen är mjuk. Tillsätt 1 dl av vattnet (för 4 portioner), salt och fond under fortsatt omrörning.
  6. Rör ut potatismjölet i resten av vattnet. Rör snabbt ner blandningen i pannan och blanda ordentligt.
  7. Ringla över sesamoljan. Servera gärna med ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kinakål
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk neutral olja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk konc kycklingfond
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk sesamolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1146 kJ / 274 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer