Chop suey är en god och smakrik köttgryta från det kinesiska köket. Receptet innehåller bland annat wokade grönsaker, mandelspån, fläskkött och ingefära. Servera chop sueyn med ris.
Ingredienser
4 portioner
35
g
mandelspån (35 g motsvarar ca 1 dl)
300
g
magert griskött (t ex bog)
2
gula lökar
1
msk
olja
1 1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
1
msk
konc kycklingfond
2 1/2
dl
vatten
1/2
tsk
färsk riven ingefära
2
msk
kinesisk soja
2
tsk
ljus maizenaredning
1
påse frysta wokgrönsaker (à ca 400 g)
olja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
8
4 st
Kommentarer
Lena
2022-10-20
Hmm, de gånger jag beställt chop suey så har det innehållit kyckling, räkor och bläckfisk. Det är ingen köttgryta utan är ungefär som pytt i panna, blandade saker.
Leif
2022-02-06
Gott! Men ös på med lite chili så får rätten lite sting.
Lars
2004-10-24
Det hade underlättat om mängden vatten hade funnits med i receptet. Det gick på gehör också.
1 msk konc fond på 9 msk vatten.
Kommentarer
Lena
2022-10-20Hmm, de gånger jag beställt chop suey så har det innehållit kyckling, räkor och bläckfisk. Det är ingen köttgryta utan är ungefär som pytt i panna, blandade saker.
Leif
2022-02-06Gott! Men ös på med lite chili så får rätten lite sting.
Lars
2004-10-24Det hade underlättat om mängden vatten hade funnits med i receptet. Det gick på gehör också. 1 msk konc fond på 9 msk vatten.