Chop suey
Chop suey är en god och smakrik köttgryta från det kinesiska köket. Receptet innehåller bland annat wokade grönsaker, mandelspån, fläskkött och ingefära. Servera chop sueyn med ris.
Ingredienser
4 portioner
35 g mandelspån (35 g motsvarar ca 1 dl)
300 g magert griskött (t ex bog)
2 gula lökar
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk konc kycklingfond
2 1/2 dl vatten
1/2 tsk färsk riven ingefära
2 msk kinesisk soja
2 tsk ljus maizenaredning
1 påse frysta wokgrönsaker (à ca 400 g)
olja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hmm, de gånger jag beställt chop suey så har det innehållit kyckling, räkor och bläckfisk. Det är ingen köttgryta utan är ungefär som pytt i panna, blandade saker.
Lena
2022-10-20Gott! Men ös på med lite chili så får rätten lite sting.
Leif
2022-02-06Det hade underlättat om mängden vatten hade funnits med i receptet. Det gick på gehör också. 1 msk konc fond på 9 msk vatten.
Lars
2004-10-24