Chop suey
Chop suey är en god och smakrik köttgryta från det kinesiska köket. Receptet innehåller bland annat wokade grönsaker, mandelspån, fläskkött och ingefära. Servera chop sueyn med ris.
Ingredienser
4 portioner
35 g mandelspån (35 g motsvarar ca 1 dl)
300 g magert griskött (t ex bog)
2 gula lökar
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk konc kycklingfond
2 1/2 dl vatten
1/2 tsk färsk riven ingefära
2 msk kinesisk soja
2 tsk ljus maizenaredning
1 påse frysta wokgrönsaker (à ca 400 g)
olja till stekning
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hmm, de gånger jag beställt chop suey så har det innehållit kyckling, räkor och bläckfisk. Det är ingen köttgryta utan är ungefär som pytt i panna, blandade saker.
Lena
2022-10-20Gott! Men ös på med lite chili så får rätten lite sting.
Leif
2022-02-06Det hade underlättat om mängden vatten hade funnits med i receptet. Det gick på gehör också. 1 msk konc fond på 9 msk vatten.
Lars
2004-10-24