Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chop suey

Chop suey är en god och smakrik köttgryta från det kinesiska köket. Receptet innehåller bland annat wokade grönsaker, mandelspån, fläskkött och ingefära. Servera chop sueyn med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta mandeln ljusbrun i en torr, het stekpanna. Lägg mandeln på ett fat.
  2. Skär köttet i tunna skivor. Skär sedan tvärs över i 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och grovhacka löken.
  3. Bryn köttet i en lättoljad het stekpanna. Tillsätt löken och låt fräsa med i någon minut. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta.
    Tillsätt kycklingfond, vatten, ingefära och soja. Låt sjuda under lock i 5-10 minuter. Rör ner maizenaredningen.
  4. Woka grönsakerna enligt anvisning på paketet. Blanda ner i grytan. Låt allt bli genomvarmt. Lägg upp på tallrikar. Strö över mandeln. Servera med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 35 g mandelspån (35 g motsvarar ca 1 dl)
  • 300 g magert griskött (t ex bog)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk färsk riven ingefära
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk ljus maizenaredning
  • 1 påse frysta wokgrönsaker (à ca 400 g)
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?