Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biff- och nudelwok

Biff- och nudelwok som tack vare sin korta tillagningstid passar utmärkt till vardagsmiddagen. Denna tilltalande och färgrika wok smakar utsökt tack vare en himmelskt god ostronsås och smakrik lövbiff.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlarna enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla lövbiffen och stek lite i taget i en het lättoljad panna. Salta och peppra. Lägg efter hand över köttet på ett fat.
  3. Skär ett broccolistånd, i småbitar. Ta gärna vara på stjälkarna genom att skala dem med en potatisskalare och sedan strimla dem.
  4. Finstrimla röd paprika. Skölj ur stekpannan och hetta på nytt upp den med ett par droppar olja. Stek grönsakerna ett par minuter under omrörning. Salta och peppra.
  5. Tillsätt köttet och stek tillsammans i någon minut, vänd ner nudlarna och låt allt värmas. Blanda ner black-beansås eller ostronsås. Fördela biff- och nudelwoken på tallrikar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g äggnudlar
  • 500 g lövbiff
  • 250 g broccolistånd
  • 1 röd paprika
  • 4 msk ostronsås (4 msk ostronsås kan bytas mot 1 dl black beansås )
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan