Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hui Guo Rou

Kokt fläskkött med ingefära, paprika och en chilibönsås bildar tillsammans med lite hoisinsås denna Hoi Guo Rou, en varm gryta med asiatiska dofter. Strimlad fläskkarré är en fin bas till enklare wokrätter eller grytor som denna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka karrén enligt receptet under Tips nedan. Låt det svalna. Spara buljongen.
  2. Skala och skär ingefäran i tunna, tunna skivor. Kärna ur och skär paprikan i stavar.
  3. Skär köttet i 1-2 cm stora bitar eller lillfingerstora bitar.
  4. Hetta upp oljan i en wok. Stek köttbitarna tills de fått fin färg.
  5. Tillsätt ingefära, paprika, Chilibönsås, hoisinsås och buljongen från koket. Koka i några minuter. Smaka ev av med lite salt.

Tips

Hel karré som kokas blir en utmärkt bas till enkla wokrätter. Gör så här:
1. Skölj en hel fläskkarré (1-2 kg) under kallt vatten.
2. Lägg köttet i en "trång" kastrull. Häll på vatten så det täcker. Koka upp.
3. Ta upp köttet. Häll av vattnet och gör rent.
4. Lägg tillbaka köttet. Täck med vatten. Salta (1 tsk/liter vatten) och smaksätt ev med 1-2 stjärnanis, lagerblad, limeblad eller chilifrukter. Koka upp och sjud sedan i 2-3 timmar tills köttet är riktigt mört.
5. Ta upp det och lägg det i press i kylen över natten.
6. Skär köttet i cm-tjocka skivor, skär sedan dessa tvärs över i lillfingerstora "strimlor". Köttet är nu klart för woken. Resultat vid snabbstekning i hög värme blir ett både knaprigt och saftigt kött.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g kokt fläskkött (se Tips nedan)
  • 1 bit ingefära (stor som en tumme)
  • 1 grön paprika
  • 3 msk olja
  • 1 tsk chilibönsås (se länk nedan) eller sambal oelek
  • 1 msk hoisinsås (eller söt bönpaste)
  • 3 msk buljong från koket
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?