Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Patatas Bravas

Patatas Bravas är ett snabblagat tillbehör som passar till de flesta stekta kött och fiskrätter, men kan också serveras till kallskuret. Bryn potatisen och servera med aioli som du rört ihop med vitlök, kajennpeppar och majonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Bryn i olja på svag värme, ca 10 minuter. De ska vara knaprigt bruna utanpå och mjuka inuti. Strö över flingsalt.
  2. Aioli med sting: Blanda majonnäs och kajennpeppar. Skala och pressa i vitlöken.

För alla

Glutenfri men innehåller ägg. Laktos och mjölkproteinfri, med äkta majonnäs.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis (fast sort)
  • 2 msk olivolja till stekning
  • flingsalt
Aioli med sting
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan