Serranokroketter (Croquetas jamon) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Serranokroketter (Croquetas jamon)

Serranokroketter är en liten rätt som kan användas till aptitretare eller som tapas. De panerade små läckerbitarna med Serranoskinka, muskot och ost friteras och blir härligt krispiga kroketter med ljuvlig sälta från skinkan och krämighet från osten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka skinkan.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och späd med mjölken. Låt koka till en tjock stuvning ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Blanda i skinkan och osten. Låt svalna.
  4. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll (sprits). Spritsa ut fingertjocka längder på en med maizena beströdd skärbräda.
  5. Ställ längderna i kylskåpet så att de blir riktigt kalla.
  6. Skär längderna i ca 4 cm långa bitar.
  7. Panering: Vänd bitarna först i maizena, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbrödet.
  8. Hetta upp oljan i en fritös eller i en gryta till 180°C. Mät med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprigt på 1 min.
  9. Fritera bitarna i ca 2 min. Låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  10. Servera de nyfriterade kroketterna med persilja.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g serranoskinka
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm riven muskot
  • 2 dl riven ost t ex manchego
Panering
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
Till fritering
  • ca 1 l olja
Lägg till i inköpslistan