Serranokroketter (Croquetas jamon)

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
1
Serranokroketter (Croquetas jamon)

Serranokroketter är en liten rätt som kan användas till aptitretare eller som tapas. De panerade små läckerbitarna med Serranoskinka, muskot och ost friteras och blir härligt krispiga kroketter med ljuvlig sälta från skinkan och krämighet från osten.

Serranokroketter (Croquetas jamon)

Ingredienser

8 portioner
200 g  serranoskinka
100 g  smör eller margarin
1 dl  vetemjöl
4 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 krm  riven muskot
2 dl  riven ost t ex manchego

Panering

1 dl  majsstärkelse
1   ägg
2 dl  ströbröd

Till fritering

ca 1 l  olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Mycket smaklig och god tapas.

Marie-louise

2007-03-18

Testa liknande recept

Pintxos
Betyg 2.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostpintxos med paprikasås och padrones
Betyg 3.2 av 5.
127 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Natillas
Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksmarinerade oliver och kapris
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oliv- och citronpasta med serranoskinka
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga