Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

4
1
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

Strömming i vitlöksvinäger är en liten fiskrätt som du både kan använda till en liten förrätt eller som tapas på din bjudning. De syrligt marinerade, eller gravade, strömmingsfiléerna serveras med en mild citrusdressing med vitlökssmak.

Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

Ingredienser

8 portioner
800 g liten strömmingsfilé
2 1/2 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 msk salt
3 - 4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 krm peppar
rivet skal från 1 citron
3 msk finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Anders

2007-11-05

Boquerones är små fiskar som finns i medelhavsländerna, serveras vanligtvis friterade. Det är bättre att använda färska sardiner. Sardiner går att använda precis som strömming om man är söderut. Alla strömmingsrätter-inläggningar funkar utmärkt med sardiner.