Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Strömming i vitlöksvinäger är en liten fiskrätt som du både kan använda till en liten förrätt eller som tapas på din bjudning. De syrligt marinerade, eller gravade, strömmingsfiléerna serveras med en mild citrusdressing med vitlökssmak.
Ingredienser
8 portioner
800 g liten strömmingsfilé
2 1/2 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 msk salt
3 - 4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 krm peppar
rivet skal från 1 citron
3 msk finhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Boquerones är små fiskar som finns i medelhavsländerna, serveras vanligtvis friterade. Det är bättre att använda färska sardiner. Sardiner går att använda precis som strömming om man är söderut. Alla strömmingsrätter-inläggningar funkar utmärkt med sardiner.
Anders
2007-11-05