Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

Strömming i vitlöksvinäger är en liten fiskrätt som du både kan använda till en liten förrätt eller som tapas på din bjudning. De syrligt marinerade, eller gravade, strömmingsfiléerna serveras med en mild citrusdressing med vitlökssmak.

Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

Ingredienser

8 portioner
800 g  liten strömmingsfilé
2 1/2 dl  vitvinsvinäger
2 dl  vatten
1 msk  salt
3 - 4   vitlöksklyftor
1/2 dl  olivolja
2 krm  peppar
rivet skal från 1   citron
3 msk  finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Boquerones är små fiskar som finns i medelhavsländerna, serveras vanligtvis friterade. Det är bättre att använda färska sardiner. Sardiner går att använda precis som strömming om man är söderut. Alla strömmingsrätter-inläggningar funkar utmärkt med sardiner.

Anders

2007-11-05

Testa liknande recept

Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svenska boquerones
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad strömming
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming med lax- och potatissallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga