Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)

Strömming i vitlöksvinäger är en liten fiskrätt som du både kan använda till en liten förrätt eller som tapas på din bjudning. De syrligt marinerade, eller gravade, strömmingsfiléerna serveras med en mild citrusdressing med vitlökssmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys strömmingen ca 3 dygn innan den ska tillagas. Tina strömmingen.
  2. Blanda 2 dl vinäger (för 4 port) med vatten och salt i en bunke. Lägg i strömmingen och vänd runt. Låt strömmingen stå i kylskåpet 1 dygn.
  3. Ta upp och dra av skinnet från strömmingen. Lägg strömmingen på ett fat.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Blanda oljan med vitlök, 1/2 dl (för 4 port) vinäger, salt och peppar. Skeda blandningen över fisken. Strö över citron och persilja och servera.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 800 g liten strömmingsfilé
  • 2 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 krm peppar
  • rivet skal från 1 citron
  • 3 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?