”Boqerones” på ansjovis
Boquerones är detsamma som anjovis i marinad, en klassisk spansk tapas-rätt som här är smaksatt med oliver, dill och citron. Små salta tilltugg som piggar upp smaklökarna!
Ingredienser
4 portioner
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
1 rödlök
70 g snack oliver kalamata
2 msk hackad dill
1/2 citron
1 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett32.9 g
Kolhydrater8.5 g
Protein7.7 g
Kommentar
Lättlagat och gott. Själv gillar jag att ta en rostad skiva surdegsbröd med olivolja lite flingsalt och en sked ”tomatsås med vitlök och olivolja” på brödet sen lägger man på bocarones till detta ett glas mustig rödvin.
Michael
2023-09-10