Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

”Boqerones” på ansjovis

Boquerones är detsamma som anjovis i marinad, en klassisk spansk tapas-rätt som här är smaksatt med oliver, dill och citron. Små salta tilltugg som piggar upp smaklökarna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt ansjovisen rinna av.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skär oliverna i tunna ringar. Hacka dillen. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  3. Blanda lök, oliver, dill, citronskal och -saft och olivolja.
  4. Lägg upp ansjovisen på en tallrik eller ett fat. Häll över marinaden.
  5. Ansjovisen går att äta direkt men får mer smak om den får stå kallt ett par timmar.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 1 rödlök
  • 70 g snack oliver kalamata
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 citron
  • 1 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1516 kJ / 362 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer