”Boqerones” på ansjovis

Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
1
”Boqerones” på ansjovis

Boquerones är detsamma som anjovis i marinad, en klassisk spansk tapas-rätt som här är smaksatt med oliver, dill och citron. Små salta tilltugg som piggar upp smaklökarna!

”Boqerones” på ansjovis

Ingredienser

4 portioner
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
1 rödlök
70 g snack oliver kalamata
2 msk hackad dill
1/2 citron
1 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat

Kommentar

Lättlagat och gott. Själv gillar jag att ta en rostad skiva surdegsbröd med olivolja lite flingsalt och en sked ”tomatsås med vitlök och olivolja” på brödet sen lägger man på bocarones till detta ett glas mustig rödvin.

Michael

2023-09-10

Näringsvärde per portion

Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett32.9 g
Kolhydrater8.5 g
Protein7.7 g

Testa liknande recept

Vitlöksmarinerade oliver och kapris
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pintxos
Betyg 2.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostpintxos med paprikasås och padrones
Betyg 3.2 av 5.
127 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Serranokroketter (Croquetas jamon)
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Patatas bravas
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga