Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostpintxos med paprikasås och padrones

Ta genvägen över en färdig ostpaj och bygg dessa urgoda pintxos med små gröna paprikor och pikant paprikakräm. Hittar du inte pimientos de padròn går det bra med vanlig grön paprika.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg ut baguetteskivorna på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 2 minuter på varje sida. Låt svalna innan fyllningen läggs på.
  3. Mixa den grillade paprikan med salt och peppar till en slät kräm med stavmixer.
  4. Stek pimientos de padròn i oljan i en stekpanna tills de mjuknat en aning och fått lite färg. Strö över flingsaltet.
  5. Värm ostpajsbitarna enligt anvisning på förpackningen. 
  6. Fördela majonnäsen på brödskivorna. Lägg på ostpaj och en klick paprikakräm. Toppa med en pimiento de padròn.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 skivor baguette
  • 1 dl grillad strimlad paprika
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 8 gröna små paprikor (pimientos de padrón)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 8 små bitar färdig paj med ost
  • 4 msk majonnäs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1629 kJ / 389 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept