Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Vitlöksmarinerade oliver och kapris

Oliver, paprika och kapris som får dra i en marinad på vin, olja och vitlök, visst låter det gott? Denna lilla blandning passar ypperligt som tilltugg eller liten tapas. Med sin sälta och syrlighet bryter tilltugget fint mot övrig mat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt oliver och kapris rinna av. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
  2. Lägg oliver, kapris och paprika i en skål. Blanda samman vin och olja i en kastrull. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar och låt koka upp.
  3. Häll den heta lagen i skålen och låt kallna. Låt marinera ca 1 dygn i kylskåpet.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk svarta oliver med kärnor (à 450 g)
  • 1 burk gröna oliver (à 340 g)
  • ca 25 cocktailkapris
  • 1 liten röd paprika
Marinad
  • 1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 1/2 dl olja
  • 2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer