Vitlöksmarinerade oliver och kapris

Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
2
Vitlöksmarinerade oliver och kapris

Oliver, paprika och kapris som får dra i en marinad på vin, olja och vitlök, visst låter det gott? Denna lilla blandning passar ypperligt som tilltugg eller liten tapas. Med sin sälta och syrlighet bryter tilltugget fint mot övrig mat.

Vitlöksmarinerade oliver och kapris

Ingredienser

8 portioner
1   burk svarta oliver med kärnor (à 450 g)
1   burk gröna oliver (à 340 g)
ca 25   cocktailkapris
1   liten röd paprika

Marinad

1 dl  vitt vin eller vitt matlagningsvin
1/2 dl  olja
2 - 2 1/2   vitlöksklyftor
1/2 tsk  salt
1 - 1 1/2 krm  grovmald svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, och så enkelt att göra!! Har en försvinnande snabb åtgång, så gör en stor sats!

Mariann

2006-03-27

Suveränt gott som snacks till drinken. Passar också perfekt som "tapas".

Bengt

2004-04-07

Testa liknande recept

”Boqerones” på ansjovis
Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade oliver
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostpintxos med paprikasås och padrones
Betyg 3.2 av 5.
127 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pintxos
Betyg 2.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Serranokroketter (Croquetas jamon)
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga