Vitlöksmarinerade oliver och kapris

27
2
Vitlöksmarinerade oliver och kapris

Oliver, paprika och kapris som får dra i en marinad på vin, olja och vitlök, visst låter det gott? Denna lilla blandning passar ypperligt som tilltugg eller liten tapas. Med sin sälta och syrlighet bryter tilltugget fint mot övrig mat.

Vitlöksmarinerade oliver och kapris

Ingredienser

8 portioner
1 burk svarta oliver med kärnor (à 450 g)
1 burk gröna oliver (à 340 g)
ca 25 cocktailkapris
1 liten röd paprika

Marinad

1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
1/2 dl olja
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Mariann

2006-03-27

Jättegott, och så enkelt att göra!! Har en försvinnande snabb åtgång, så gör en stor sats!

Bengt

2004-04-07

Suveränt gott som snacks till drinken. Passar också perfekt som "tapas".