Vitlöksfrästa räkor

Betyg 2.5 av 5.
91 personer har röstat
4
Vitlöksfrästa räkor

Vitlöksfrästa räkor är en ypperlig liten aptitretare eller förrätt som garanterat vinner röster. Räkorna fräser du enkelt tillsammans med lite vitlök och olivolja och serverar dem genast därefter med lite salt över.

Vitlöksfrästa räkor

Ingredienser

8 portioner
1 kg  färska eller djupfrysta räkor med skal
4 - 5   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
2 tsk  gourmetsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
91 personer har röstat

Kommentarer

När jag bakar pizza brukar jag ha snabb vitlök frästa räkor på pizzan. På pizzan har jag krossade tomater, lök, färska basilika, mozzarella skivor, lite salt ,peppar och i ugnen. Sen granerar jag med rucola sallad och vitlök frästa räkor.Super gott!

Nayana

2013-09-26

Jag har inte lagat detta, men håller med Catharina Olsson. Klart de ska vara skalade, då kan man äta med en liten gaffel. Hur skalar man en skållhet räka?

Gunnar

2009-05-13

Denna rätt gjorde jag för många år sedan men då skalade jag alltid räkorna och det går precis lika bra men man får inte låta räkorna ligga i oljan för länge utan ta upp dom direkt efter upphettning, mums!

Catharina

2005-02-21

Testa liknande recept

Stora räkor med vitlök och curry
Betyg 3.1 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havssallad med grillad paprika på toast
Betyg 3.2 av 5.
164 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkspett med sweet chilisås
Betyg 2.8 av 5.
91 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spaghetti med vitlöksstekta räkor
Betyg 3 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksmarinerade oliver och kapris
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga