Vitlöksfrästa räkor är en ypperlig liten aptitretare eller förrätt som garanterat vinner röster. Räkorna fräser du enkelt tillsammans med lite vitlök och olivolja och serverar dem genast därefter med lite salt över.
Ingredienser
8 portioner
1
kg
färska eller djupfrysta räkor med skal
4 - 5
vitlöksklyftor
3
msk
olivolja
2
tsk
gourmetsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
91
4 st
Kommentarer
Nayana
2013-09-26
När jag bakar pizza brukar jag ha snabb vitlök frästa räkor på pizzan.
På pizzan har jag krossade tomater, lök, färska basilika, mozzarella skivor, lite salt ,peppar och i ugnen.
Sen granerar jag med rucola sallad och vitlök frästa räkor.Super gott!
Gunnar
2009-05-13
Jag har inte lagat detta, men håller med Catharina Olsson. Klart de ska vara skalade, då kan man äta med en liten gaffel. Hur skalar man en skållhet räka?
Catharina
2005-02-21
Denna rätt gjorde jag för många år sedan men då skalade jag alltid räkorna och det går precis lika bra men man får inte låta räkorna ligga i oljan för länge utan ta upp dom direkt efter upphettning, mums!
Kommentarer
Nayana
2013-09-26När jag bakar pizza brukar jag ha snabb vitlök frästa räkor på pizzan. På pizzan har jag krossade tomater, lök, färska basilika, mozzarella skivor, lite salt ,peppar och i ugnen. Sen granerar jag med rucola sallad och vitlök frästa räkor.Super gott!
Gunnar
2009-05-13Jag har inte lagat detta, men håller med Catharina Olsson. Klart de ska vara skalade, då kan man äta med en liten gaffel. Hur skalar man en skållhet räka?
Catharina
2005-02-21Denna rätt gjorde jag för många år sedan men då skalade jag alltid räkorna och det går precis lika bra men man får inte låta räkorna ligga i oljan för länge utan ta upp dom direkt efter upphettning, mums!