Pastasnäckor med räkor och gravad lax

84
0
Pastasnäckor med räkor och gravad lax

Ta vara på räkskalen och gör en mustig fond att smaksätta den här festliga pastarätten med. Upptäck också ett nytt sätt att äta gravad lax på, i kombination med salta räkor, timjan, citronskal, chili och rucola. Vad det någon som sa fredagsmys?

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Pastasnäckor med räkor och gravad lax

Ingredienser

4 portioner
500 g
räkor (med skal)
75 g
smör
2 msk
tomatpuré
1
skivad vitlöksklyfta
-
timjankvistar
2 dl
vitt vin
250 g
stora pastasnäckor
1
tunt skivad fänkål
1 msk
olja
1
finhackad chili
1/2 dl
hackad timjan
1 msk
finrivet citronskal
-
salt och peppar
150 g
strimlad gravad lax
1
påse rucola (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: byt ut pastan mot glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2380 KJ / 569 kCal
Fett 24 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 50 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept