Pastasnäckor med räkor och gravad lax

Betyg 3.2 av 5.
90 personer har röstat
0
Pastasnäckor med räkor och gravad lax

Ta vara på räkskalen och gör en mustig fond att smaksätta den här festliga pastarätten med. Upptäck också ett nytt sätt att äta gravad lax på, i kombination med salta räkor, timjan, citronskal, chili och rucola. Vad det någon som sa fredagsmys?

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Pastasnäckor med räkor och gravad lax

Ingredienser

4 portioner
500 g räkor (med skal)
75 g smör
2 msk tomatpuré
1 skivad vitlöksklyfta
timjankvistar
2 dl vitt vin
250 g stora pastasnäckor
1 tunt skivad fänkål
1 msk olja
1 finhackad chili
1/2 dl hackad timjan
1 msk finrivet citronskal
salt
peppar
150 g strimlad gravad lax
1 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
90 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett24 g
Salt3.8 g
Kolhydrater50 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Nyttiga grilltillbehör!
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvre med dadelsalsa
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med tomat, fänkål och inkokt lax
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räklinguine med fänkål, vitlök och alger
Betyg 3.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis med fetaost, fänkål och räkor
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med fänkål och räkor
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga