Fisksoppa med fänkål och räkor

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Fisksoppa med fänkål och räkor

Värmande och fantastiskt smakfull fisksoppa med fänkål och räkor. Passar lika bra till familjemiddagen som till festbordet! Konserverade tomater, vitlök och fänkål är utsökta kombinationer i denna mumsiga soppa.

Fisksoppa med fänkål och räkor

Ingredienser

4 portioner
400 g  djupfryst sej, torsk eller hoki
500 g  oskalade räkor
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olja
1   burk konserverade tomater (à 400 g)
1 l  fiskbuljong (tärning och vatten)
1/2 tsk  malen fänkål
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Själva basen är bra, men lite tunn. Mer stuns blir det om man kompletterar med följande: ½ färsk fänkål i strimlor (I STÄLLET FÖR malen) ca 1 dl vispgrädde 1 msk tomatpuré okryddad 1 krm grukmeja (ger aptitretande fin färg!) ½ dl vitt vin ½ krm cayennepeppar Vänliga hälsningar Eleonor Andersson Växjö

Eleonor

2004-12-01

Testa liknande recept

Fransk fisksoppa
Betyg 4 av 5.
188 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skaldjursgryta med rotfrukter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransdoftande fiskgryta
Betyg 4.2 av 5.
102 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Asiatisk fänkålssoppa med räkor på spett
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med fänkål och färsk pasta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönpasta med fänkål och räkor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga