Värmande och fantastiskt smakfull fisksoppa med fänkål och räkor. Passar lika bra till familjemiddagen som till festbordet! Konserverade tomater, vitlök och fänkål är utsökta kombinationer i denna mumsiga soppa.
Ingredienser
4 portioner
400 g djupfryst sej, torsk eller hoki
500 g oskalade räkor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 burk konserverade tomater (à 400 g)
1 l fiskbuljong (tärning och vatten)
1/2 tsk malen fänkål
1 krm salt
1 krm svartpeppar
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.3 av 5.
66 personer har röstat
1 st
Kommentar
Själva basen är bra, men lite tunn. Mer stuns blir det om man kompletterar med följande:
½ färsk fänkål i strimlor (I STÄLLET FÖR malen)
ca 1 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré okryddad
1 krm grukmeja (ger aptitretande fin färg!)
½ dl vitt vin
½ krm cayennepeppar
Vänliga hälsningar
Eleonor Andersson
Växjö
Kommentar
Själva basen är bra, men lite tunn. Mer stuns blir det om man kompletterar med följande: ½ färsk fänkål i strimlor (I STÄLLET FÖR malen) ca 1 dl vispgrädde 1 msk tomatpuré okryddad 1 krm grukmeja (ger aptitretande fin färg!) ½ dl vitt vin ½ krm cayennepeppar Vänliga hälsningar Eleonor Andersson Växjö
Eleonor
2004-12-01