Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fisksoppa med fänkål och räkor

Värmande och fantastiskt smakfull fisksoppa med fänkål och räkor. Passar lika bra till familjemiddagen som till festbordet! Konserverade tomater, vitlök och fänkål är utsökta kombinationer i denna mumsiga soppa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsk och räkor. Skär fisken i mindre bitar. Skala räkorna. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt konserverade tomater, fiskbuljong, fänkål, salt och svartpeppar. Koka ca 10 min.
  3. Lägg i fiskbitarna och koka ytterligare ca 5 min. lägg i räkorna och låt allt bli varmt, ej koka. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g djupfryst sej, torsk eller hoki
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 burk konserverade tomater (à 400 g)
  • 1 l fiskbuljong (tärning och vatten)
  • 1/2 tsk malen fänkål
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer