Grillad entrecôte & grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad entrecôte & grönsaker

Entrecôte passar strålande till festliga tillfällen. Varför inte servera den grillade entrecôten och grönsakerna på nästa bjudning eller som nyårsmiddag? Saftigt, lyxigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Skölj potatisen och låt den rinna av i ett durkslag.
  3. Krossa vitlöken med bredsidan av en kniv. Lägg vitlöken i en bunke tillsammans med olja och timjankvistar.
  4. Vänd potatisen i kryddoljan och lägg den på en ugnsplåt. Rosta i ca 20 minuter, tills potatisen är mjuk.
  5. Skala morötterna. Skär alla grönsaker utom sparrisen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Grilla grönsakerna mjuka. Varmhåll.
  6. Salta och grilla köttet i ca 3 minuter/sida.
  7. Krossa svart-och rosépeppar i en mortel. Pensla hoisinsås på det grillade köttet och strö på de krossade pepparkornen. Servera entrecôten med grönsakerna, potatisen samt Olivfetaostkräm.

För alla

Grillad entrecôte och grönsaker: Fri från mjölk och ägg.
Gluten kan förekomma i hoisinsås, men i så fall kan den uteslutas och ersättas med t ex japansk soja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor entrecôte (à ca 150- 200 g)
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 10 timjankvistar
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 4 knipplökar
  • 1 fänkål
  • 1 knippe grön sparris
  • salt
  • 3/4 msk svartpepparkorn
  • 3/4 msk rosépepparkorn
  • 1/2 dl hoisinsås
Lägg till i inköpslistan