Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatis med fetaost, fänkål och räkor

En rolig blandning av potatis, skalade räkor, fänkål och fetaost utgör basen i denna smakfulla rätt som du svänger ihop på dryga halvtimmen. Potatis med fetaost, fänkål och räkor har en härlig sötsyrlig smak och mättar samtliga magar runt middagsbordet!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna i en sil i kylskåpet över natten.
  2. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  3. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Koka den mjuk i saltat vatten.
  4. Hyvla fänkålen tunt med en mandolin eller osthyvel och lägg den i en stor bunke.
  5. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda det med olivoljan och häll över fänkålen. Salta och peppra.
  6. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Hacka dillen, spara lite till garneringen. Smula fetaosten.
  8. Häll av potatisen och vänd ner den, räkorna och dillen i fänkålen.
  9. Toppa med resten av dillen och fetaost och servera med brödet.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 360 g vetekrossbröd
  • 900 g färskpotatis
  • 2 fänkål (à ca 250 g)
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka dill
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2671 kJ / 640 kCal