Potatis med fetaost, fänkål och räkor
En rolig blandning av potatis, skalade räkor, fänkål och fetaost utgör basen i denna smakfulla rätt som du svänger ihop på dryga halvtimmen. Potatis med fetaost, fänkål och räkor har en härlig sötsyrlig smak och mättar samtliga magar runt middagsbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g skalade räkor
360 g vetekrossbröd
900 g färskpotatis
2 fänkål (à ca 250 g)
1/2 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
1 kruka dill
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2671 KJ / 640 kCal
Fett22.9 g
Kolhydrater63.8 g
Protein38.3 g
Kommentar
Ser gott ut på bilden, men - fattas det inte ngt steg i receptet? Potatisen ser ugnsbakad ut på bilden, i receptet står att den ska kokas.
Doris
2023-07-07Hej Doris! Potatisen i receptet är kokad med skalet på, men vill du rosta den går det självklart bra. Dela stora potatisar i halvor och tillaga i ugnen på 225 grader, 20-25 minuter, beroende på storlek på potatisen. Passa så att potatisen inte blir överstekt. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-26