Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasås med paprika och ricotta

En snabb pastarätt är alltid populärt. Den här pastasåsen är dessutom tillagad med bara färska grönsaker. Det blir extra gott och uppskattat av alla som vill äta mer vegetariskt. Ricotta ger sedan den här pastarätten det lilla extra som sätter guldkant på vardagsmiddagen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och vitlök. Skiva rödlöken och riv vitlöken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skär tomaterna i fina tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök och paprika sakta i olivoljan 4-5 minuter. Häll på kokvattnet från pastan och koka upp. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  4. Rör ner tomaterna, ricottan och vinägern.
  5. Servera såsen till den nykokta pastan och servera med rucola.

För alla

Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut ricottan till en laktosfri cream cheese eller creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ricottan till en sojabaserad cream cheese eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl kokvatten från pastan
  • salt och svartpeppar
  • 250 g ricottaost
  • 2 tsk vinäger
Till servering
  • ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1853 kJ / 444 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept