Pastasås med paprika och ricotta

En snabb pastarätt är alltid populärt. Den här pastasåsen är dessutom tillagad med bara färska grönsaker. Det blir extra gott och uppskattat av alla som vill äta mer vegetariskt. Ricotta ger sedan den här pastarätten det lilla extra som sätter guldkant på vardagsmiddagen.

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
2 tomater
2 msk olivolja
1 dl kokvatten från pastan
salt
svartpeppar
250 g ricottaost
2 tsk vinäger
Till servering
rucola
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1833 KJ / 439 kCal
Fett14 g
Salt1.1 g
Kolhydrater58 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Måste man ha vinäger?
Annis
2025-03-04Hej Annis! Någon form av syra (vinäger eller citron) är gott så att rätten blir balanserad. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-03-05Okej enkel mat Behöver kompletteras med protein för den hungrige
Kristin
2022-01-27