Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladbollar med ricotta

Den italienska färskosten ricotta är basen för de här chokladbollarna. Få ingredienser, enkla att göra och försvinnande goda. Idealiskt för sommarfikat med nyplockade färska bär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kexen i en matberedare. Blanda ner osten och sockret och blanda till en smet.
  2. Forma smeten till bollar och rulla dem i kakao. Ställ dem i kylskåp för att bli kalla.
  3. Garnera dem med hallon.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: byt ut ricotta till laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsberäkningen är beräknad per chokladboll.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 12 digestivekex
  • 250 g ricottaost
  • 6 msk strösocker
  • kakao
  • färska hallon till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 411 kJ / 98 kCal