Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fyllda pastakuddar med ricotta, sardeller och oliver

Varför inte göra din egen ravioli genom att följa receptet till dessa smarriga, fyllda pastakuddar med ricotta, sardeller och oliver? Låt dina smakrika pastakuddar koka några minuter och servera med parmesanost och lite smör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl, ägg, salt och olja i en matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en fast deg.
  2. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåp ca 30 min. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till två tunna rektanglar.
  3. Hacka sardeller och oliver fint och blanda med osten. Lägg en klick av fyllningen med 3 cm mellanrum på den ena av plattorna.
  4. Lägg över den andra degrektangeln. Tryck till runt varje fyllningsklick och skär degen i rutor. Låt rutorna torka något i rumstemperatur.
  5. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta. Koka pastakuddarna ca 5 min.
  6. Låt rinna av och servera med lite smält smör och nyriven parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl olja
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 1 burk sardeller (à 56 g)
  • 10 gröna oliver
  • 10 svarta oliver
  • 200 g ricottaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?