Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasallad "Nicoise"

Nicoise är en klassisk fransk sallad baserad på potatis, tonfisk, sardeller, oliver, ägg och en god dressing. Här ersätter vi potatisen med pasta och vips har du en snabblagad rätt att bjuda på såväl till vardag som till fest. Ju finare tonfisk du väljer, desto festligare!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt rinna av. 
  2. Blanda pastan med avrunnen tonfisk, sardeller, rödlök, gröna bönor, tomater, babyspenat och oliver. Salta och peppra. 
  3. Vispa ihop dijonsenap, schalottenlök, vinäger och olivolja. Häll över. Toppa med klyftade ägg.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Uteslut de kokta äggen.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (gärna gemelli)
  • 1 burk tonfisk (à 150 g)
  • 3 hackade sardellfiléer
  • 1 skivad rödlök
  • 150 g kokta gröna bönor
  • 2 tärnade tomater
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 dl oliver (gärna kalamata)
  • salt och peppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 mjukkokta ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2489 kJ / 595 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept