Pastasallad "Nicoise"
Nicoise är en klassisk fransk sallad baserad på potatis, tonfisk, sardeller, oliver, ägg och en god dressing. Här ersätter vi potatisen med pasta och vips har du en snabblagad rätt att bjuda på såväl till vardag som till fest. Ju finare tonfisk du väljer, desto festligare!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (gärna gemelli)
1 burk tonfisk (à 150 g)
3 hackade sardellfiléer
1 skivad rödlök
150 g kokta gröna bönor
2 tärnade tomater
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 dl oliver (gärna kalamata)
salt
peppar
1 tsk dijonsenap
1 msk finhackad schalottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
2 mjukkokta ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2489 KJ / 595 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer