Pastasallad "Nicoise"

5
0 Klimatsmart
Pastasallad "Nicoise"

Nicoise är en klassisk fransk sallad baserad på potatis, tonfisk, sardeller, oliver, ägg och en god dressing. Här ersätter vi potatisen med pasta och vips har du en snabblagad rätt att bjuda på såväl till vardag som till fest. Ju finare tonfisk du väljer, desto festligare!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Pastasallad "Nicoise"

Ingredienser

4 portioner
300 g
pasta (gärna gemelli)
1
burk tonfisk (à 150 g)
3
hackade sardellfiléer
1
skivad rödlök
150 g
kokta gröna bönor
2
tärnade tomater
1
påse babyspenat (à 65 g)
1 dl
oliver (gärna kalamata)
-
salt och peppar
1 tsk
dijonsenap
1 msk
finhackad schalottenlök
1 msk
vitvinsvinäger
1 dl
olivolja
2
mjukkokta ägg

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Uteslut de kokta äggen. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2489 KJ / 595 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept