Pastasallad "Nicoise"

Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Pastasallad "Nicoise"

Nicoise är en klassisk fransk sallad baserad på potatis, tonfisk, sardeller, oliver, ägg och en god dressing. Här ersätter vi potatisen med pasta och vips har du en snabblagad rätt att bjuda på såväl till vardag som till fest. Ju finare tonfisk du väljer, desto festligare!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Pastasallad "Nicoise"

Ingredienser

4 portioner
300 g pasta (gärna gemelli)
1 burk tonfisk (à 150 g)
3 hackade sardellfiléer
1 skivad rödlök
150 g kokta gröna bönor
2 tärnade tomater
1 påse babyspenat (à 65 g)
1 dl oliver (gärna kalamata)
salt
peppar
1 tsk dijonsenap
1 msk finhackad schalottenlök
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
2 mjukkokta ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2489 KJ / 595 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein24 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pajskal i långpanna - oliv & tonfisk
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad tonfisk med caesarsallad
    Betyg 3.3 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pollo tonnato
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad