Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pastasallad med rostad paprika och mozzarella

Recept på en härlig och god pastasallad med rostad paprika, mozzarella, olivolja och basilika. Både enkel att laga och nyttig att äta. Du kan även tillsätta grillad sparris för att göra salladen grönare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär paprikorna grova tärningar. Riv mozzarellan i grova bitar.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av ordentligt.
  3. Lägg pastan på ett serveringsfat, blanda med olivolja, paprika och mozzarella. Smaksätt med salt, peppar och pressad citronjuice.
  4. Plocka bladen av basilikan och riv den över pastasalladen.
  5. Bryt eller skär av den nedre delen av sparrisen. Grilla den ca 2 minuter runt om. Smaksätt med salt och peppar och lägg sparrisen på salladen.

För alla

Salladen innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör laktosfri: ev kan lite mozzarella tålas. Byt annars ut den mot smakrik hårdost.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.

Ingredienser

Portioner: 6 (buffé)
  • 2 grillade paprikor
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 5 port valfri pasta
  • 1/2 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • ev 8 gröna sparrisar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1412 kJ / 338 kCal