Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Risonisallad med primörer och dijondressing

Risonisallad med primörer och dijondressing är en krispig pastasallad som får karaktär av en krämig senapsvinägrett. Grön sparris, knippmorötter, blomkål, haricots verts, knipplök och rädisor samsas i denna härliga sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag och spola pastan kall. Låt den rinna av ordentligt.
  2. Blanda pastan med grönsakerna.
  3. Vispa ihop senap med vatten och olja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Vänd ner dressingen i pastasalladen. Smaksätt med salt och peppar. Smaksätt gärna pastasalladen med hackade färska örter.
  5. Till servering: Servera pastasalladen med grillade kycklingspett.

För alla

Rätten är fri från mjölkprotein och laktos men innehåller gluten.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris.
Gör ägg fri: kontrollera innehållet på risonin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner risoni
  • 4 gröna sparrisar
  • 4 knippmorötter
  • ca 4 buketter blomkål
  • 150 g haricots verts
  • 1 knippe lök
  • ca 8 rädisor
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • kycklingspett
Lägg till i inköpslistan