Pastasallad med kassler och tomat
Underskatta aldrig en pastasallad! Smakerna må vara enkla, men ihop är de svårslagna. Kassler, gurka och tomater hackas upp och vänds sedan ihop med pasta, hackad basilika och söta majskorn. Salladen blandas sedan med en dressing på crème fraiche och chilisås eller ketchup. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna route)
340 g majskorn
600 g kassler
1/2 gurka
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås (eller ketchup)
salt
peppar
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2396 KJ / 574 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kokar pastan i grönsaksbuljong och lägger till Italiensk salladskrydda i såsen.
Annika
2023-05-07Rätt tråkigt recept, vi tog basilikaposto som alternativ till såsen och lite olika grönsaker vilket livade upp lite. Men inget vi kommer göra igen
Susanna
2022-05-12Barnvänligt
Tina
2022-05-10