Ost- och skinkpaj med majs

55
18
Ost- och skinkpaj med majs

Bjud på en middag som i princip lagar sig självt, för vem vill inte ha mer tid över för annat? Den färdiga pajdegen rullas ut i formen och fylls med majs, skinka och äggstanning som kryddas med chilisås och oregano. Skjuts in i ugnen och vips så är middagen serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Ost- och skinkpaj med majs

Ingredienser

4 portioner
1
förp pajdeg à 250 g (gärna fullkorn)
340 g
majskorn
2
förp strimlad rökt skinka (à 180 g)
4
ägg
1 1/2 dl
riven ost

Att ha hemma

1/2 msk
olja
2 dl
mjölk
2 tsk
oregano
3 msk
chilisås
3 krm
peppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet är uppdaterat jan och april 2020.

Gör så här

Tips

Förgrädda gärna pajskalet 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Sofia

2021-05-01

God när man ändrade lite själv. Förgräddade pajskalet 15 min. Tog majs brevid. Tog ett pkt skinka, strimlade ner bacon och rödlök. Tog bara 3 ägg till stanningen och all ost. Kryddade lite extra med peppar och chilikrydda. Hade lite mer chilisås än enligt recept.

Sarah

2021-04-27

Hade majsen på sidan om, annars gjorde jag exakt som i receptet förutom tillsatte lite salt också. Jättegott!

Frida

2021-02-12

Skulle nog ha varit bättre att ha majsen på sidan om / Frida

Näringsvärde per portion

Energi 1873 KJ / 448 kCal
Fett 23 g
Salt 4 g
Kolhydrater 22 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept