Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Ost- och skinkpaj med majs

Bjud på en middag som i princip lagar sig självt, för vem vill inte ha mer tid över för annat? Den färdiga pajdegen rullas ut i formen och fylls med majs, skinka och äggstanning som kryddas med chilisås och oregano. Skjuts in i ugnen och vips så är middagen serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port).
  3. Häll av majsen. Fyll pajformen med majs och skinka.
  4. Blanda ägg, mjölk, oregano chilisås och peppar. Häll blandningen i pajskalet.
  5. Strö över osten och tillaga mitt i ugnen 35-40 minuter.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp pajdeg à 250 g (gärna fullkorn)
  • 340 g majskorn
  • 2 förp strimlad skinka (à 180 g)
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl riven ost
Att ha hemma
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk chilisås
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1873 kJ / 448 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer