Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta- & avokadosallad

Snabb pasta- och avokadosallad är en underbar rätt som passar både som tillbehör eller som ensamrätt. Blanda ihop pastan med olja, pesto och spenat före du häller ner de krämiga avokadobitarna och toppar med nyrostade pinjenötter. Servera och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda pastan med olja, pesto och spenat.
  2. Dela och kärna ur avokadorna. Skär dem i bitar och rör ner i pastasalladen. Smaksätt med salt och peppar. Strö över pinjenötskärnorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (t ex creste di gallo)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl pesto (hemlagad eller färdigköpt)
  • 1/2 påse färsk spenat (à 150 g)
  • 2 avokador
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk rostade pinjenötskärnor
Lägg till i inköpslistan