Pasta- & avokadosallad
Snabb pasta- och avokadosallad är en underbar rätt som passar både som tillbehör eller som ensamrätt. Blanda ihop pastan med olja, pesto och spenat före du häller ner de krämiga avokadobitarna och toppar med nyrostade pinjenötter. Servera och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (t ex creste di gallo)
1 msk olivolja
1 dl pesto (hemlagad eller färdigköpt)
1/2 påse färsk spenat (à 150 g)
2 avokador
salt
svartpeppar
2 msk rostade pinjenötskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Snabbt, enkelt gott! Som May säger, ha gärna i lite cocktailtomater. Själv fyllde jag ut med ruccola istället för spenat och hade även i lite feta.
Karin
2008-10-01Byt ut en del av spenaten mot ruccolasallad och lägg till halverade cocktailtomater för färgens skull. En sås gjord på lätt cremefraiche med vitlök och finhackad röd chilipeppar är gott till.
May inger
2004-08-05