Pastasallad med citronmarinerad fänkål och lax
Fräsch, enkel att laga, och somrig pastasallad där många härliga smaker samsas. Fänkålen marineras i citron för extra fräschör och den krämiga dressingen är blandad av smetana och riven ost. Överst på salladen läggs knapriga nötter och varmrökt lax.
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne, 4 port motsvarar ca 400 g)
150 g salladsärtor
Fänkål
1 fänkål (à ca 300 g)
1 citron
2 msk olivolja
1 kruka dill
1 rödlök
salt
peppar
Dressing
1 dl riven lagrad ost
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
Topping
1 dl rostade hasselnötter
400 g varmrökt lax
1 förp grön/röd hjärtsallad (à ca 200 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4328 KJ / 1034 kCal
Fett56 g
Salt2.6 g
Kolhydrater83 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och fräsch, bytt ut laxen mot grillost bara så den blev vegetarisk.
Sophie
2024-07-19Supergott nu till sommaren 😍
Emelié
2024-05-16Rekommenderar verkligen nu till sommaren!
Sara
2023-06-12