Pastasallad med citronmarinerad fänkål och lax

0
0
Pastasallad med citronmarinerad fänkål och lax

Fräsch, enkel att laga, och somrig pastasallad där många härliga smaker samsas. Fänkålen marineras i citron för extra fräschör och den krämiga dressingen är blandad av smetana och riven ost. Överst på salladen läggs knapriga nötter och varmrökt lax.

Skriv ut
Pastasallad med citronmarinerad fänkål och lax

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna penne, 4 port motsvarar ca 400 g)
150 g
salladsärtor

Fänkål

1
fänkål (à ca 300 g)
1
citron
2 msk
olivolja
1
kruka dill
1
rödlök
-
salt
-
peppar

Dressing

1 dl
riven lagrad ost
2 dl
smetana
1
vitlöksklyfta

Topping

1 dl
rostade hasselnötter
400 g
varmrökt lax
1
förp grön/röd hjärtsallad (à ca 200 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ost och smetana mot mjölkproteinfria ertsättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4328 KJ / 1034 kCal
Fett 56 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 83 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept