Pastasallad med broccoli och avokadopesto

11
3 Klimatsmart
Pastasallad med broccoli och avokadopesto

En solig dag passar det perfekt med en härlig pastasallad! Lätt att laga, enkel att ta med, och så himla fräscht och gott! I vårt recept blandar vi ner krispig rå broccoli, jordgubbar, mandlar och parmesan, och serverar med en krämig avokadopesto.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Pastasallad med broccoli och avokadopesto

Ingredienser

4 portioner

Avokadopesto

1
avokado
2 msk
färskpressad citronjuice
1
kruka basilika
1
riven vitlöksklyfta
1/2 dl
mandel
1 dl
riven parmesanost
3 msk
olja
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1/2 dl
kallt vatten

Pastasallad

250 g
pasta (gärna strozzapreti)
250 g
broccoli (gärna bellaverde)
2 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
250 g
jordgubbar
65 g
rucola
1 dl
hyvlad parmesanost
1 dl
hackad mandel
-
svartpeppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Servera gärna pastasalladen med lufttorkad skinka.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Amanda

2021-02-06

Jättegott! Nu när det tyvärr inte är säsong för jordgubbar hade jag i cantaloupemelon och gröna kärnfria vindruvor istället. Fungerade också riktigt bra!

Ylva

2020-01-30

Peston var riktigt god. Hade jag gjort om den så hade jag inte blandat pastan med salladen. Detta för att kunna värma pastan till matlådorna sen.

Cecilia

2019-04-30

Fantastiskt god & frisk med krispiga detaljer!

Näringsvärde per portion

Energi 2909 KJ / 695 kCal
Fett 38 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 58 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept