Pastasallad med broccoli och avokadopesto
En solig dag passar det perfekt med en härlig pastasallad! Lätt att laga, enkel att ta med, och så himla fräscht och gott! I vårt recept blandar vi ner krispig rå broccoli, jordgubbar, mandlar och parmesan, och serverar med en krämig avokadopesto.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
Avokadopesto
1 avokado
2 msk färskpressad citronjuice
1 kruka basilika
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl mandel
1 dl riven parmesan
3 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl kallt vatten
Pastasallad
250 g pasta (gärna strozzapreti)
250 g broccoli (gärna bellaverde)
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
250 g jordgubbar
65 g rucola
1 dl hyvlad parmesan
1 dl hackad mandel
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2909 KJ / 695 kCal
Fett38 g
Salt2.29 g
Kolhydrater58 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt enkelt underbar😋! Peston blev så god! Kommer göra många, många gånger
Jeanette
2022-05-02Jättegott! Nu när det tyvärr inte är säsong för jordgubbar hade jag i cantaloupemelon och gröna kärnfria vindruvor istället. Fungerade också riktigt bra!
Amanda
2021-02-06Peston var riktigt god. Hade jag gjort om den så hade jag inte blandat pastan med salladen. Detta för att kunna värma pastan till matlådorna sen.
Ylva
2020-01-30