Pastasallad med broccoli och avokadopesto

14
4 Klimatsmart
Pastasallad med broccoli och avokadopesto

En solig dag passar det perfekt med en härlig pastasallad! Lätt att laga, enkel att ta med, och så himla fräscht och gott! I vårt recept blandar vi ner krispig rå broccoli, jordgubbar, mandlar och parmesan, och serverar med en krämig avokadopesto.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Pastasallad med broccoli och avokadopesto

Ingredienser

4 portioner

Avokadopesto

1 avokado
2 msk färskpressad citronjuice
1 kruka basilika
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl mandel
1 dl riven parmesan
3 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl kallt vatten

Pastasallad

250 g pasta (gärna strozzapreti)
250 g broccoli (gärna bellaverde)
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
250 g jordgubbar
65 g rucola
1 dl hyvlad parmesan
1 dl hackad mandel
svartpeppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Servera gärna pastasalladen med lufttorkad skinka.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Jeanette

2022-05-02

Helt enkelt underbar😋! Peston blev så god! Kommer göra många, många gånger

Amanda

2021-02-06

Jättegott! Nu när det tyvärr inte är säsong för jordgubbar hade jag i cantaloupemelon och gröna kärnfria vindruvor istället. Fungerade också riktigt bra!

Ylva

2020-01-30

Peston var riktigt god. Hade jag gjort om den så hade jag inte blandat pastan med salladen. Detta för att kunna värma pastan till matlådorna sen.

Näringsvärde per portion

Energi 2909 KJ / 695 kCal
Fett 38 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 58 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden