Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

En ljuvlig dessert med smak av sommar och sol. Denna rabarber- och jordgubbskompott kokar du med ingefära, socker och vitt vin. Strö rostad mandel över kompotten och servera med len och krämig vaniljglass. Smarrigt så det smälter i munnen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001

Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

Ingredienser

4 portioner
4   stjälkar rabarber (4 st motsvarar ca 300 g )
1/2 dl  vitt vin
1 dl  socker
1/2 l  jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
1 msk  färskriven ingefära eller mald ingefära (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
1   påse flagad mandel (à 50 g)
ev vaniljglass till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Enkelt att göra tar lite tid och är himla gott, alla jag bjudit detta på har varit saliga. Ingefäran är pricken över I:et.

Lena

2006-07-31

Testa liknande recept

Tuppkaka med rabarber & kardemumma
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Flamberade rabarber
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberdessert
Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsshrub
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberpaj
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga