Rabarber- och jordgubbskompott med mandel
En ljuvlig dessert med smak av sommar och sol. Denna rabarber- och jordgubbskompott kokar du med ingefära, socker och vitt vin. Strö rostad mandel över kompotten och servera med len och krämig vaniljglass. Smarrigt så det smälter i munnen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 stjälkar rabarber (4 st motsvarar ca 300 g )
1/2 dl vitt vin
1 dl socker
1/2 l jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
1 msk färskriven ingefära eller mald ingefära (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
1 påse flagad mandel (à 50 g)
ev vaniljglass till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkelt att göra tar lite tid och är himla gott, alla jag bjudit detta på har varit saliga. Ingefäran är pricken över I:et.
Lena
2006-07-31