Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rabarber- och jordgubbskompott med mandel

En ljuvlig dessert med smak av sommar och sol. Denna rabarber- och jordgubbskompott kokar du med ingefära, socker och vitt vin. Strö rostad mandel över kompotten och servera med len och krämig vaniljglass. Smarrigt så det smälter i munnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Koka rabarbern på svag värme med vin och socker i en traktörpanna, 8-10 min.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär i skivor. Blanda rabarber med jordgubbar och ingefära. Låt kallna.
  3. Rosta mandeln i en torr stekpanna eller i mikrovågsugnen, full effekt (max 800W), ½-1 min.
  4. Servera rabarber- och jordgubbskompotten överströdd med mandel. Vaniljglass är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stjälkar rabarber (4 st motsvarar ca 300 g )
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 dl socker
  • 1/2 l jordgubbar (1/2 l motsvarar 250 g)
  • 1 msk färskriven ingefära eller mald ingefära (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
  • 1 påse flagad mandel (à 50 g)
  • ev vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?