Pastasallad med ärtkräm och fetaost

En krämig pastasallad med ärtkräm och fetaost är både enkel och prisvärd att laga. I peston används frysta gröna ärtor och solroskärnor – ett billigare alternativ till pinjenötter. Toppa med snabbpicklad rödlök för en syrlig avslutning. Lika gott till middag, som i matlådan eller på utflykten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
Syrad rödlök
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1 citron (2 msk saft, för 4 port)
1 vitlöksklyfta
250 g frysta gröna ärtor
3 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 dl solroskärnor
2 dl riven parmesan
svartpeppar
4 portioner pasta (gärna rigatoni)
65 g spenat
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2866 KJ / 685 kCal
Fett34 g
Salt1.7 g
Kolhydrater61 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stDet här var gott! Tänkte prova att knapersteka lite bacon till nästa gång.
Louise
Otroligt smaklös trots extra kryddning. Kommer inte att göra den fler gånger.
Eva
Jag förstår att rödlöken är viktig för rätten, men så som den tillreds förblir smaken alltför rå! Kombinerat med den väldigt tama ärtkrämen blev det bara rå lök av det hela. Ingen hit!
Jessica