Pastasallad med ärtkräm och fetaost

En krämig pastasallad med ärtkräm och fetaost är både enkel och prisvärd att laga. I peston används frysta gröna ärtor och solroskärnor – ett billigare alternativ till pinjenötter. Toppa med snabbpicklad rödlök för en syrlig avslutning. Lika gott till middag, som i matlådan eller på utflykten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
Syrad rödlök
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt
1 citron (2 msk saft, för 4 port)
1 vitlöksklyfta
250 g frysta gröna ärtor
3 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 dl solroskärnor
2 dl riven parmesan
svartpeppar
4 portioner pasta (gärna rigatoni)
65 g spenat
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2866 KJ / 685 kCal
Fett34 g
Salt1.7 g
Kolhydrater61 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer