Pastasallad med salami och rucola

På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick eller bufférätt som räckte till många. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och rucola.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 512 kCal
Fett16 g
Salt3.22 g
Kolhydrater68 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
10 stEn väldigt god sallad med många smaker. Det enda som inte smakade något var, inte direkt oväntat, mozarellan. Så nästa gång blir det fetaost i stället. Det tror jag höjer rätten ett steg till. Jag valde Ica salami Milano och min fru tog pepparsalami. Båda blev nöjda.
Johann
Räckte till 7 portioner. Hade gräddfil till. Gott!
Annika
Addera oliver så blir det 5 stjärnor
Magnus
Vet ni vad grekisk youghurt och majonnäs är ?Rädisor och Oliver? Lite senap, kapris….även knaperstekt bacon i.
Christina
Ett fantastiskt bra grundrecept. Jag ändrade däremot lite på receptet och gjorde min lilla version.. En kebab pastasallad!
Jimi
Fantastiskt gott och enkelt, med ingredienser man oftast har hemma. Uppskattad av gäster
Elinor
Jättegott. Minskade mängden pasta och tog lite mer mozzarella ist
Ann-charlotte
Jag halverade pastamängden, alldeles för mycket pasta i förhållande till mängden övriga ingredienser
Svante
För lite prote aka gains
Louis
Enkel och god!
Anna