Krämig pasta med kyckling

199
29
Krämig pasta med kyckling

Pasta i krämig sås smaksatt med basilika, vitlök och parmesan. Kycklingen steks i en oljad panna till dess att den fått fin färg. Tomathalvor läggs ned mot slutet, därefter sänks värmen och créme fraiche vänds ned för att få den krämiga konsistensen. Servera sedan den nykokta pastan med kycklingsåsen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Krämig pasta med kyckling

Ingredienser

4 portioner
4
port penne rigate
2
förp strimlad kycklingfilé (à 300 g)
1 msk
olja
250 g
körsbärstomater
2 dl
crème fraiche basilika/vitlök/parmesan
-
salt
-
peppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut den smaksatta crème fraichen mot laktosfri naturell och krydda med basilika, vitlök, parmesan och peppar.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen (innehåller lysozym och känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

199

Kommentarer

David

2021-04-14

Gott och lättlagat! Provade in gång till och bytte ut parmesanosten mot grönkål och citron. Blev lite fräschare smak.

Jonas

2021-03-04

Enklare blir det inte! Samtidigt väldigt gott

Mikael

2021-02-21

Gott. Men det behövs lite matgrädde till för att göra det lite mer krämigt.

Näringsvärde per portion

Energi 2469 KJ / 590 kCal
Fett 20 g
Salt 0.87 g
Kolhydrater 55 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept