Krämig pasta med kyckling
Pasta i krämig sås smaksatt med basilika, vitlök och parmesan. Kycklingen steks i en oljad panna till dess att den fått fin färg. Tomathalvor läggs ned mot slutet, därefter sänks värmen och créme fraiche vänds ned för att få den krämiga konsistensen. Servera sedan den nykokta pastan med kycklingsåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port penne rigate
1 förp strimlad kycklingfilé (à 600 g)
1 msk olja
250 g körsbärstomater
2 dl crème fraiche vitlök/parmesan
1/2 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2469 KJ / 590 kCal
Fett20 g
Salt0.87 g
Kolhydrater55 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel att laga och gott
Miriam
2024-11-26I receptet saknas ost, vitlök m m. Hur mycket av varje ska man ha?
Bertil
2024-10-15Hej Bertil! I receptet används en créme fraiche som är smaksatt med parmesan och vitlök. Använder du en naturell créme fraich så pressa i en vitlöksklyfta och riv i 1/2 dl parmesan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-15Jätte gott men räcker till mindre än vad det står
Nazik
2024-09-30