UNDER 30 MIN | Medel

Krämig pasta med kyckling

Pasta i krämig sås smaksatt med basilika, vitlök och parmesan. Kycklingen steks i en oljad panna till dess att den fått fin färg. Tomathalvor läggs ned mot slutet, därefter sänks värmen och créme fraiche vänds ned för att få den krämiga konsistensen. Servera sedan den nykokta pastan med kycklingsåsen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna tills den får fin färg.
  3. Dela tomaterna och blanda ner dem i stekpannan med kycklingen. Stek någon minut tills tomaterna blivit varma.
  4. Sänk värmen och rör ner crème fraichen. Värm försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan med kycklingsåsen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut den smaksatta crème fraichen mot laktosfri naturell och krydda med basilika, vitlök, parmesan och peppar.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Läs noga ingrediensförteckningen på crème fraichen (innehåller lysozym och känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port penne rigate
  • 2 förp strimlad kycklingfilé (à 300 g)
  • 1 msk olja
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl crème fraiche basilika/vitlök/parmesan
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2469 kJ / 590 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept