Krämig pasta med kyckling

Pasta i krämig sås smaksatt med basilika, vitlök och parmesan. Kycklingen steks i en oljad panna till dess att den fått fin färg. Tomathalvor läggs ned mot slutet, därefter sänks värmen och créme fraiche vänds ned för att få den krämiga konsistensen. Servera sedan den nykokta pastan med kycklingsåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2014

Ingredienser
4 portioner
4 port penne rigate
1 förp strimlad kycklingfilé (à 600 g)
1 msk olja
250 g körsbärstomater
2 dl crème fraiche vitlök/parmesan
1/2 dl mjölk
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2469 KJ / 590 kCal
Fett20 g
Salt0.87 g
Kolhydrater55 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastisk gott och enkelt, alla i familjen åt m god aptit. Använde rester av en grillad kyckling. Tog vanlig créme fraiche + 3 vitlöksklyftor och ca 1 dl parmesan. Samt lite sambal oleke. Tillsatte även 2 dl pastavatten.
Johanna
2025-04-12Vart tog vitlök och basilika vägen???
Gunilla
2025-02-24Läste kommentarerna och lade därmed till MYCKET parmesan, lite kokvatten extra Creme Fraiche och lite Sambal Oelek - blev mycket bra: tack för att ni delar!
Elisabet
2025-02-16