Pastapesto med skinka och ärtor

13
0
Pastapesto med skinka och ärtor

Vi tar tillfället i akt att presentera en till rätt med pesto i! Grädde och majsstärkelse blandas i en kastrull innan ärtor, pesto och skinka vänds ner. Du kryddar med peppar efter behag, och äter ihop med kokt pasta. Vi hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Pastapesto med skinka och ärtor

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna farfalle)
3 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
påse gröna ärtor (à 600 g)
1/2
burk pesto basilika (à 130 g)
360 g
strimlad rökt skinka

Att ha hemma

1 1/2 tsk
majsstärkelse
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Fräs skinkan med en pressad vitlök i en stekpanna innan den vänds ner i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2701 KJ / 647 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept