UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Pastapesto med skinka och ärtor

Vi tar tillfället i akt att presentera en till rätt med pesto i! Grädde och majsstärkelse blandas i en kastrull innan ärtor, pesto och skinka vänds ner. Du kryddar med peppar efter behag, och äter ihop med kokt pasta. Vi hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda grädden och majsstärkelsen i en kastrull. Koka upp och vänd ner ärtor, pesto och skinka i såsen och låt det bli varmt. Krydda med peppar.
  4. Servera pastan med skinksåsen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Fräs skinkan med en pressad vitlök i en stekpanna innan den vänds ner i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna farfalle)
  • 3 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 påse gröna ärter (à 600 g)
  • 1/2 burk pesto basilika (à 130 g)
  • 360 g strimlad rökt skinka
Att ha hemma
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2701 kJ / 647 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept