Pastapesto med skinka och ärtor

18
3
Pastapesto med skinka och ärtor

Vi tar tillfället i akt att presentera en till rätt med pesto i! Grädde och majsstärkelse blandas i en kastrull innan ärtor, pesto och skinka vänds ner. Du kryddar med peppar efter behag, och äter ihop med kokt pasta. Vi hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Pastapesto med skinka och ärtor

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna farfalle)
3 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
påse gröna ärtor (à 600 g)
1/2
burk pesto basilika (à 130 g)
360 g
strimlad rökt skinka

Att ha hemma

1 1/2 tsk
majsstärkelse
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Fräs skinkan med en pressad vitlök i en stekpanna innan den vänds ner i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Annacarin

2021-03-18

Gott men lite väl mesigt... Och då är jag ändå en som är väldigt feg med stark mat. Nästa gång får vi ha lite vitlök, broccoli istället för ärtor och lite ost med smak på i, så blir det nog godare.

Sofie

2021-02-13

Så sjukt gott!

Ida

2021-02-12

Saltade och tog lite mer grädde

Näringsvärde per portion

Energi 2701 KJ / 647 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 63 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept