Pastapesto med skinka och ärtor
Vi tar tillfället i akt att presentera en till rätt med pesto i! Grädde och majsstärkelse blandas i en kastrull innan ärtor, pesto och skinka vänds ner. Du kryddar med peppar efter behag, och äter ihop med kokt pasta. Vi hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna farfalle)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
300 g frysta gröna ärtor
3/4 dl basilikapesto
360 g strimlad rökt skinka
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2814 KJ / 678 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater63 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Positiv överraskad! Barnen gillade inte skinkan så värst men vi vuxna tyckte det var gott. Det blir fler gånger.
Jenny
2024-08-27Jag körde på lax istället för skinka och en halv burk pesto (185g) istället för att måtta ordentligt och blev toppenbra 👍🏻
Cloey nicole
2023-07-23Följde tipsen och stekte upp skinkan lite innan, samt kryddade lite extra. Blev bra!
Louise
2022-10-16