Pastapancetta med zucchini och linser

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pastapancetta med zucchini och linser

Den mustiga smaken av pancetta balanseras fint med de stekta grönsakerna och linserna. Pastan kokas al dente och binder ihop rätten på ett utmärkt vis. Kicken av chilin och rucolan ger en upplevelse som vi vill minnas. Njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023

Pastapancetta med zucchini och linser

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 zucchini (à ca 300 g)
1 röd paprika
2 förp pancetta (à 100 g)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
4 port pasta (gärna linguine)
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
salt
2 krm chiliflakes
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
peppar
400 g romanticatomater
65 g rucola

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3082 KJ / 741 kCal
Fett35 g
Salt3.3 g
Kolhydrater75 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Zucchini ”margherita” med baguette
    Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linguine med tomat- och linssås
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ljummen linssallad med valnötsdressing
    Betyg 2.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad