Aubergine- och svampsoppa

Betyg 3.2 av 5.
130 personer har röstat
4
Aubergine- och svampsoppa

En lyxig, krämig trattkantarellsoppa med aubergine. Här samsas svamp med vittvin, grädde och timjan. Soppan mixas slät innan servering och toppas med pancettaskinka, parmesanost och gräslök. Ett gott bröd förgyller denna fantastiska svamp och auberginesoppa.

Aubergine- och svampsoppa

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1   aubergine
300 g  trattkantareller (eller annan svamp, 300 g motsvarar ca 1/2 l)
1   gul lök
3 msk  smör
6 dl  vatten
1 dl  vitt matlagningsvin
3 dl  vispgrädde
2   grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk  timjan
salt och peppar

Topping

140 g  pancetta
100 g  parmesan
1/2   kruka gräslök

Till servering

bröd

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika parmesanost med lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
130 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god soppa!

Gunilla

2020-03-13

Hej jag gjorde soppan igår den blev jättegod 1 matsked konjak förhöjde smaken

Marianne

2017-05-07

Hej Wiveca, roligt att du gillar soppan. Den går att frysa, men när man tinat och kokar upp den blir resultatet nog bäst om du mixar soppan med en stavmixer för att få ihop den. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2017-04-27

Näringsvärde per portion

Energi3292 KJ / 786 kCal
Fett53 g
Salt5.38 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Svampmacka med grönkål och manchego
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga