En lyxig, krämig trattkantarellsoppa med aubergine. Här samsas svamp med vittvin, grädde och timjan. Soppan mixas slät innan servering och toppas med pancettaskinka, parmesanost och gräslök. Ett gott bröd förgyller denna fantastiska svamp och auberginesoppa.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika parmesanost med lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gunilla
2020-03-13Mycket god soppa!
Marianne
2017-05-07Hej jag gjorde soppan igår den blev jättegod 1 matsked konjak förhöjde smaken
Redaktionen
2017-04-27Hej Wiveca, roligt att du gillar soppan. Den går att frysa, men när man tinat och kokar upp den blir resultatet nog bäst om du mixar soppan med en stavmixer för att få ihop den. Hälsningar Ulrika