Aubergine- och svampsoppa

130
4
Aubergine- och svampsoppa

En lyxig, krämig trattkantarellsoppa med aubergine. Här samsas svamp med vittvin, grädde och timjan. Soppan mixas slät innan servering och toppas med pancettaskinka, parmesanost och gräslök. Ett gott bröd förgyller denna fantastiska svamp och auberginesoppa.

Aubergine- och svampsoppa

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 aubergine
300 g trattkantareller (eller annan svamp, 300 g motsvarar ca 1/2 l)
1 gul lök
3 msk smör
6 dl vatten
1 dl vitt matlagningsvin
3 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk timjan
salt och peppar

Topping

140 g pancetta
100 g parmesan
1/2 kruka gräslök

Till servering

bröd

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika parmesanost med lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

130

Kommentarer

Gunilla

2020-03-13

Mycket god soppa!

Marianne

2017-05-07

Hej jag gjorde soppan igår den blev jättegod 1 matsked konjak förhöjde smaken

Redaktionen

2017-04-27

Hej Wiveca, roligt att du gillar soppan. Den går att frysa, men när man tinat och kokar upp den blir resultatet nog bäst om du mixar soppan med en stavmixer för att få ihop den. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3292 KJ / 786 kCal
Fett 53 g
Salt 538 g
Kolhydrater 42 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden