Aubergine- och svampsoppa
En lyxig, krämig trattkantarellsoppa med aubergine. Här samsas svamp med vittvin, grädde och timjan. Soppan mixas slät innan servering och toppas med pancettaskinka, parmesanost och gräslök. Ett gott bröd förgyller denna fantastiska svamp och auberginesoppa.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 aubergine
300 g trattkantareller (eller annan svamp, 300 g motsvarar ca 1/2 l)
1 gul lök
3 msk smör
6 dl vatten
1 dl vitt matlagningsvin
3 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk timjan
salt
peppar
Topping
140 g pancetta
100 g parmesan
1/2 kruka gräslök
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3292 KJ / 786 kCal
Fett53 g
Salt5.38 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god soppa!
Gunilla
2020-03-13Hej jag gjorde soppan igår den blev jättegod 1 matsked konjak förhöjde smaken
Marianne
2017-05-07Hej Wiveca, roligt att du gillar soppan. Den går att frysa, men när man tinat och kokar upp den blir resultatet nog bäst om du mixar soppan med en stavmixer för att få ihop den. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2017-04-27