Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Örtfyllda bresaolarullar

Örtfyllda bresaolarullar passar ypperligt att servera som förrätt, tilltugg eller snacks. Bred en röra av ost och örter på bresaolan och sedan är rullarna färdiga att serveras! Lättlagat, snabbt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kvargen eller färskosten med örter, kryddor och parmesanost. Spar lite av det gröna till garnering.
  2. Fördela oströran på bresaolaskivorna och rulla ihop dem till små strutar. Servera rustikt upplagt med citronklyftor, gurkskivor och tomatklyftor samt olivolja.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg/färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri softspread i stället för kvarg och uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E 1105, Lyso-zym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g tunt skivad bresaola
  • 250 g kvarg eller annan färskost
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 dl hackad basilika
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 citron
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • olivolja till servering
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare