Lasagne med kvarg

Det här är en stor pastafavorit i många familjer och säkerligen finns lika många recept som det finns familjer. Våra kockar har valt att använda färska lasagneplattor och kvarg som förkortar tillagningstiden och att toppa med mozzarella – precis som i Italien.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2012

Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
ca 500 g nötfärs
1 msk olivolja
2 tsk oregano
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
4 tomater
125 g mozzarella
1 tsk smör eller margarin
300 g färska lasagneplattor
250 g kvarg 1%
Sallad
60 g salladsmix
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
00:03:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2256 KJ / 540 kCal
Fett25.7 g
Kolhydrater29.2 g
Protein45.3 g
Kommentarer
Enkel att göra, jag tillsatte även riven lök,morot och rotselleri. Istället för kvarg hade jag kelda fyra ostar.😋
Dennis
2021-08-08Tråkig,fantasilös lasagne. Förväntade mig "inspiration" av min första matkasses första rätt. Varför inte lite mer grönsaker i lasagnen?
Malin
2012-09-12