Pastagryta med färs och ärtor

8
1
Pastagryta med färs och ärtor

Låt kvällens middag bli en variant av minestronesoppa som ju är en Italiensk klassiker. I denna lite matigare variant har du både färs, grönsaker och den risliknande pastan risoni i. Servera med nygräddade baguetter!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018

Pastagryta med färs och ärtor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 morot
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
1/2 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
2 baguetter (à 150 g)
2 dl pasta risoni
250 g gröna ärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och innehållet i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Smaksätt rätten med 2 tsk sambal oelek (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Elmer

2018-11-21

Mycket god mat! Lätt att göra och bra matlådor

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 683 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 81 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden