Pastagryta med färs och ärtor
Låt kvällens middag bli en variant av minestronesoppa som ju är en Italiensk klassiker. I denna lite matigare variant har du både färs, grönsaker och den risliknande pastan risoni i. Servera med nygräddade baguetter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 morot
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
1/2 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
2 baguetter (à 150 g)
2 dl pasta risoni
250 g gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 683 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr fick risonin tråkig färg så nästa gång kokar jag den vid sidan om som receptet säger.
Maria
2023-08-24Jag la till timjan, lagerblad och rödvin. Sen kokade jag det i tio minuter före jag la i buljongen. För att utveckla tomaterna ytterligare kokade jag risoni direkt i grytan.
Maria
2023-08-24Bra recept. Jag kryddade upp det med chilliflakes, timjan, rödvinsvinäger, lagerblad och några korn socker.
Maria
2023-05-19