UNDER 30 MIN | Medel

Köttfärssås med hjulpasta

En klassisk köttförsås kan piggas till med en rolig pasta som komplement! Här i form av hjul, vilket passar barnen perfekt. Servera med gurkstavar och grovhackad basilika för att få både lite extra färg och smak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Bryn löken och färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter.
  4. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar. Tillsätt oregano, tomater, balsamvinäger, soja och vatten.
  5. Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Skär gurkan i stavar.
  8. Grovhacka basilikan och strö över köttfärssåsen.
  9. Servera köttfärssåsen med pasta och gurka.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna route)
  • 1 rödlök
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk oregano
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 1 gurka
  • 1 påse basilika (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2443 kJ / 584 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept