Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Pastagratäng med färs och ruccola

Till kvällens middag kombineras pasta och köttfärssås och blir en krämigt god pastagratäng. Grunden i denna rätt består av pasta och färs som får sällskap av vitlök, basilika, tomater och chilisås. När pastan är kokad och färsen fått bryna är det dags att hälla över köttfärssåsen över pastan och gratinera gratängen i ugnen ca 10 minuter. Enkelt, eller hur?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs färsen i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och blanda ner basilika, tomater, vatten, smulad buljongtärning och chilisås. Låt sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg pastan i en ugnsform och häll över köttfärssåsen. Strö över osten.
  5. Gratinera gratängen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Servera gratängen med ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Vänd ner 2 ägg i färssåsen för en fastare gratäng.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spirali tricolore)
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • 500 g passerade tomater
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl chilisås
  • salt
  • peppar
  • 150 g riven ost
  • 65 ruccola

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2893 kJ / 691 kCal