Pastagratäng med färs och ruccola
Till kvällens middag kombineras pasta och köttfärssås och blir en krämigt god pastagratäng. Grunden i denna rätt består av pasta och färs som får sällskap av vitlök, basilika, tomater och chilisås. När pastan är kokad och färsen fått bryna är det dags att hälla över köttfärssåsen över pastan och gratinera gratängen i ugnen ca 10 minuter. Enkelt, eller hur?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna spirali tricolore)
500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk basilika
500 g passerade tomater
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl chilisås
salt
peppar
150 g riven ost
65 rucola
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Vänd ner 2 ägg i färssåsen för en fastare gratäng.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2893 KJ / 691 kCal
Fett29 g
Salt2.3 g
Kolhydrater61 g
Protein45 g
Kommentarer
Ska det verkligen vara så mycket vatten? Känns väldigt blött 🤔
Malin
2020-11-04Hej Malin! Tanken är att pastan suger upp lite vätska, men var den blöt även efter den gratinerats i ugnen? Om du vill ha en fastare gratäng kan du tillsätta två ägg i färssåsen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-11-05Ett väldigt enkelt recept att följa och snabblagat var det också men OJ så GOTT :=) Barnen älskade det och åt med god aptit.
Heidi
2019-09-30