Pastagratäng med färs och ruccola

Till kvällens middag kombineras pasta och köttfärssås och blir en krämigt god pastagratäng. Grunden i denna rätt består av pasta och färs som får sällskap av vitlök, basilika, tomater och chilisås. När pastan är kokad och färsen fått bryna är det dags att hälla över köttfärssåsen över pastan och gratinera gratängen i ugnen ca 10 minuter. Enkelt, eller hur?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019

Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2893 KJ / 691 kCal
Fett29 g
Salt2.3 g
Kolhydrater61 g
Protein45 g
Kommentarer
Ska det verkligen vara så mycket vatten? Känns väldigt blött 🤔
Malin
2020-11-04Hej Malin! Tanken är att pastan suger upp lite vätska, men var den blöt även efter den gratinerats i ugnen? Om du vill ha en fastare gratäng kan du tillsätta två ägg i färssåsen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2020-11-05Ett väldigt enkelt recept att följa och snabblagat var det också men OJ så GOTT :=) Barnen älskade det och åt med god aptit.
Heidi
2019-09-30