Pastagratäng med färs och ruccola

9
2
Pastagratäng med färs och ruccola

Till kvällens middag kombineras pasta och köttfärssås och blir en krämigt god pastagratäng. Grunden i denna rätt består av pasta och färs som får sällskap av vitlök, basilika, tomater och chilisås. När pastan är kokad och färsen fått bryna är det dags att hälla över köttfärssåsen över pastan och gratinera gratängen i ugnen ca 10 minuter. Enkelt, eller hur?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2019

Pastagratäng med färs och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna spirali tricolore)
500 g
blandfärs
1/2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 tsk
basilika
500 g
passerade tomater
2 1/2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
1 dl
chilisås
-
salt
-
peppar
150 g
riven ost
65
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Vänd ner 2 ägg i färssåsen för en fastare gratäng.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Malin

2020-11-04

Ska det verkligen vara så mycket vatten? Känns väldigt blött 🤔

Redaktionen ICAse

2020-11-05

Hej Malin! Tanken är att pastan suger upp lite vätska, men var den blöt även efter den gratinerats i ugnen? Om du vill ha en fastare gratäng kan du tillsätta två ägg i färssåsen. Hälsningar Ulrika

Heidi

2019-09-30

Ett väldigt enkelt recept att följa och snabblagat var det också men OJ så GOTT :=) Barnen älskade det och åt med god aptit.

Näringsvärde per portion

Energi 2893 KJ / 691 kCal
Fett 29 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 61 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept